Expeditie Robinson. Eindelijk mag ik het vertellen!

Eindelijk mag ik het vertellen! Deze zomer heb ik meegedaan aan het TV programma EXPEDITIE ROBINSON 2021! En ik zeg ‘Eindelijk’, want tegen velen moest ik voor deze zomer een smoesje verzinnen waar ik heen ging (Ik ga spelers scouten in Oost-Europa….) en hoe het kwam dat ik opeens onbereikbaar was (M’n telefoon was daar stuk gegaan….).

Het leek mij een fantastisch project om aan mee te doen. In dit programma word je met een groep onbekenden op een onbewoond eiland gedropt.
Teamdynamiek dus.
Nauwelijks te eten, dus honger.
Geen contact met de buitenwereld, dus heimwee.
Of terwijl, persoonlijk leiderschap.
En ook nog strijden tegen andere teams, dus fit zijn.

Op zo’n project moet je goed voorbereid zijn. En dat heb ik gedaan…

Bijna maniakaal…

Cursussen gevolgd hoe je knopen moest leggen, vuur moest maken in de wildernis, vissen fileren en hutten moest maken. Daarnaast heb ik twee maanden van tevoren een personal coach (Roberto da Costa van Saints & Stars) in de arm genomen, om superfit te worden. Inclusief een mini-trainingskamp van vier dagen trainen met elke dag alleen een bakje rijst als eten. De ‘pijn’ in de voorbereiding al voelen. Geestelijk en lichamelijk. Want niet voor niks zeg ik tegen mijn klanten altijd dat als je iets wilt bereiken, 80% van de tijd in de voorbereiding zit. De overige 20% is de wedstrijd zelf. Of het verandertraject, de uiteindelijke deal, de vergadering, de mindset verandering van jouw personeel. En natuurlijk gewenste doelen gesteld om naar toe te werken. Overal waar ik zelf invloed op uit kon oefenen heb ik opgepakt.

Of het is gelukt? Ga maar kijken…

Maar ik kan wel zeggen dat het proces, die reis, die voorbereiding me al gelukkig maakte. Weer ouderwets focussen, fitter worden en toewerken naar doelen. Voordat het avontuur begon had ik al één doel behaald: Het maximale uit mezelf halen. Dus waar ik zelf invloed op had. Dat kan ik iedereen aanraden!

Veel kijkplezier! Vanaf 29 augustus iedere zondag en donderdag op RTL 4.

Jan

Teamtraining van baas naar coach

Download onze gratis brochure

Ik wil

van baas naar coach

Wij helpen organisaties effectief te vergaderen door vanuit de praktijk te trainen en te coachen. Het gaat niet om de methode, maar wat werkt voor jou en het team. Neem contact met ons op over jouw uitdaging: info@vanbaasnaarcoach.nl

Vind je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer over onze cookies.